Zichtbaarheid

Het is uiterst belangrijk om zichtbaar te zijn. Joggers en wandelaars kunnen hun zichtbaarheid aanzienlijk verhogen door kledij te dragen in lichte kleuren of reflecterend materiaal. In de lichten van een aankomende auto wordt iemand met donkere kleren aan, immers pas vanop 20 meter afstand gezien. Met kledij in heldere kleuren is die afstand 50 meter, maar met reflecterend materiaal vanop 150 meter! 
Ter vergelijking: een auto die 50 km/uur rijdt, heeft op een droog wegdek 26 meter nodig om helemaal tot stilstand te komen. Er bestaan overigens ook allerlei attributen uit of met reflecterend materiaal, zoals polsbanden, arm- en enkelbanden, gordels, stickers, kleefstrips, hesjes om over een jas aan te trekken, ...

Zorg daarom dat je steeds:

  • Gekleed bent in lichte kleuren en niet in donkere of zwarte uitrusting;
  • Je minstens een fluoreserend vestje draagt;
  • Bij voorkeur ook een knipperend rood licht draagt.

 

Het fluoreserend vestje berust vanaf heden tot onze basisuitrusting en wordt gratis aangeboden bij een lidmaatschap. Door het dragen van deze vest laat je de club opvallen en zorg je dat jezelf zichtbaar bent. Er is dus geen enkel reden meer om geen fluoreserende vestje meer te dragen.

 

Zien en gezien worden is de boodschap. Uw veiligheid is uiterst belangrijk.